Güveçte Kıymalı Yumurta

Malzemeler :

  • 4 adet Kilicarslan Yumurta
  • 200 gr yemeklik kıyma
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • Yarım adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kaya tuzu
  • Karabiber
  • 4 adet güveç kabı

Hazırlanışı :

Soğanı, domatesi ve biberleri yemeklik doğrayın. Tereyağını ve soğanı bir tavada kavurmaya başlayın. Üzerine biberleri ve kıymayı ilave edin. Birkaç dakika sonra domatesi ekleyin. Beş dakika tüm malzemeyi beraber kavurun. Tuzu ve karabiberi ilave edip kıymanın altını kapatın. Hazırladığınız kıymalı harcı dört adet güveç kabına eşit olarak bölün. Üzerlerine birer adet Kilicarslan Yumurta kırıp 200 derece fırında 10 dakika kadar pişirip servis edin. Yumurtanın pişme derecesini kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.